Caret

Ultramodern esztétikai fogászat és implantológia

Így tökéletesítik a fogászati kezeléseket a rendelőnkben található ultramodern berendezések

A fogászati beavatkozások sikere és az elért eredmények tartóssága a páciens legalapvetőbb elvárása, hiszen fogászatot az ember egy életre választ. A Dentha úgy felel meg ennek az elvárásnak, hogy fogorvosainak folyamatos képzést és gyakorlati fejlődési lehetőségeket biztosít, továbbá elhozza rendelőjébe a világ élvonalába tartozó ultramodern technológiákat.

Ismerje meg fogászatunk országosan egyedülálló ultramodern eszközparkját.

 

X-guide 3D dinamikus implantációs navigáció

Az implantációt új csúcstechnológiás eszközünkkel, a Nobel X-Guide valós idejű (real time) implantációs navigációs rendszerrel is végezhetjük. A műtét során a fogorvos kezében lévő implantációs fúró vezeték nélküli összeköttetésben van a rendszerrel. Amint a páciens csontjához ér a fúró, a monitoron megjelenített fog CT-n megmutatja annak pontos helyét. Tehát a monitort figyelve a fogorvos „belelát” a páciens csontjába, és meghatározhatja az implantátum legtökéletesebb pozícióját. A rendszer a virtuális implantátumot a CT felvételen a pontos helyére igazítja, majd összehangolja az implantációs fúró mozgását és az implantátum tervezett pozícióját. 

Olyan ez a folyamat, mint a GPS: megtervezzük, hova szeretnénk eljutni, és a GPS elvezet minket a célig. Mivel a korábban levett digitális lenyomatot is össze tudjuk szkennelni a tervvel, ezért az implantátum tervezésénél a leendő korona elhelyezkedésével is tudunk már számolni. Ráadásul így a technikus már az implantáció előtt marógépek segítségével ki tudja marni az ideiglenes koronát, amit az implantátum behelyezését követően azonnal be lehet helyezni.

Bővebben az X-guide-ról ide kattintva olvashat

x-guide 3D dinamikus navigáció a Dentha Fogászaton

 

Ultraprecíz fogászati mikroszkóp

A nagymúltú Zeiss cég nemcsak a szemüveglencsékben, távcsövekben vezető világmárka, hanem a mikroszkópok területén is. Rendelőnk Zeiss Opmi Proergo fogászati sebészeti mikroszkópja ezek közül is a csúcskategóriát képviseli. Alkalmazásával a korábbiakhoz képest nagyságrendekkel hatékonyabban és pontosabban tudjuk elvégezni a gyökérkezeléseket és a foggyökér sebészeti beavatkozásait. Szabad szemmel lehetetlen belátni a “kanyargó” gyökerek belsejébe, de a mikroszkóp segítségével vége “vakrepülés-alapú” kezeléseknek. A mikroszkópos gyökérkezelés részleteiért kattintson ide.

 

Digitális arcívrögzítés a Zebris for Cermaillal

A Zebris for Ceramill készülékünkkel teljesen egyedi harapást és egyéni állkapocsmozgásokat tudunk rögzíteni, amivel a fogpótlása a lehető legtökéletesebb lesz! Zebris for Ceramill digitális arcívrögzítő eszközünkkel rögzítjük a páciensek állkapcsának mozgását és a harapási pozíciókat, majd a digitális lenyomattal együtt továbbítjuk a fogtechnika részére, ahol az információkat integrálják a fogpótlástervező szoftverbe. A fogtechnikus ezeket az információkat figyelembe véve készíti el a koronákat, különösen ügyelve a rágófelszín kialakítására.

Bővebben a digitális arcívrögzítésről ide kattintva olvashat. 

Zebris for Zeramill digitális arcívrögzítés

A kép forrása: www.amanngirrbach.us

 

A lézerfogászat alapegysége:  Waterlase iPlus hardlézer készülék és a Biolase softlézer készülék

Miért kapcsolják össze a fájdalommentes beavatkozásokat a fogászati lézer használatával? 

A válasz egyszerű: a fogászati lézer legkiemelkedőbb előnye, hogy annyira precízen végzi a beavatkozást, hogy a minimumra csökkenti a szövetek sérülését, ami legtöbbször a fájdalom elmaradásával jár. Emellett a regenerálódás is rövidebb ideig tart. A Dentha csúcskategóriás lézere valójában a szövetben lévő vízmolekulák aktiválásával és szétbontásával fejti ki kíméletes hatását és emellett a szövetek regenerálódását biostimuláló hatásával segíti. Jelentős szerepet játszik a gyökércsatorna fertőtlenítésében is.

Bővebben a csúcskategóriás lézereinkről ide kattintva olvashat. 

 

Háromdimenziós CT és röntgen 

2020-ban vásároltuk felszerelésünk zászlóshajóját, a japán  MORITA cég csúcsminőségű röntgen-kombinációs rendszerét. Speciális nagyságú mezőmérete révénnem csak a fogorvosnak, hanem a fül-orr-gégészeknek és az arc- és állcsont-sebészeknek is hatalmas segítséget nyújt. A készülék képes a háromdimenziós CT és a kétdimenziós panorámaröntgen felvételek, sőt a  fogszabályozáshoz teleröntgen felvételek készítésére is. Kiemelkedő képminősége biztosítja a pontos és megbízható diagnózist a legigényesebb esetekben is.  Előnye, hogy a rendkívül nagy felbontás mellett a legkisebb részleteket is mutatja. Ezen felül számos innovatív funkció, pl. a műtermékek elkerülése vagy az automatikus képoptimalizálás a lehető legnagyobb megbízhatóságot szolgáltatja a kezelés tervezésében. Külön odafigyeltek a sugárdózis-csökkentésre és a gyerekbeállításokra is. 

Ez a csúcskategóriás képalkotó rendszer fogorvosaink kezében a legmegbízhatóbb diagnózis felállításának eszközévé vált és így biztosítva a kezelések sikerének tartós növekedését.  

Bővebben: a csúcskategóriás háromdimenziós CT és a kétdimenziós panorámaröntgen készülékeinkről.

 

Trios 3shape digitális lenyomatvevő szkenner

Maximális precizitás és maximális kényelem. Digitális lenyomatvevő szkennert már beépített mesterséges intelligencia vezérli. Ennek eredménye a tökéletes precizitású, részletgazdag digitális lenyomat. A berendezéssel örökre elfelejtheti a gumiszerű lenyomatanyaggal járó kellemetlenségeket, és azok környezetterhelő hatásával sem kell számolni. A Trios 3shape szkennerrel vett lenyomat a végtelenségig megőrizhető, és szükség esetén bármikor újra elkészíthető belőle a fogpótlás.

Bővebben a digitális lenyomatvevő szkennerünkről ide kattintva olvashat. 

 

Gold Reciproc Deluxe, gyökércsatorna kezelő

A gépi gyökércsatorna megmunkáló érzékeli a gyökércsúcs végét, bonyolult anatómia esetén automatikusan  megváltoztatja beállításait az eszköz, ezáltal csökkenti a gyökérkezelő eszköz törését. Segíti orvosainkat a lehető legprecízebb gyökértisztítás és gyökértömés elvégzésében.

 

Dentaplas felületaktiváló plazmakészülék  

Magyarországon csak nálunk elérhető készülékkel a beültetésre váró implantátumok felületének speciális kezelése (hirdofilizálás) révén sokkal erősebb és gyorsabb az implantátum és a csontszövet összeépülésének egyedi folyamata.

A készülék  használatával a implantátum terhelése (korona készítés) hamarabb megvalósítható, a páciensek megelégedésére.

 

Amalgám szeparátor a környezet megóvásáért

A fogászati amalgám nagy mennyiségben tartalmaz higanyt és egyéb fémeketamelyeknek a közvetlen környezetbe bocsátása megengedhetetlen, mert a higany tökreteszi a biológia szennyvízkezelést végző baktériumokat. Ez az oka annak, hogy kiemelt hangsúlyt kell fektetni az amalgám szeparációra és ezáltal a környezetvédelemre is. Fogászatunkon hidrodinamikai elven működő központi amalgám-szeparátor már a legújabb szabályozási elveknek is megfelel, képes teljes mértékben különválasztani az amalgámot és egyéb fémeket a fogorvosi kezelés során képződő szennyvízből. 

 

Sterilizátorok, autoklávok

A Denthánál üzemelő modern sterilizátorok és autoklávok gondoskodnak a higiéniáról, hiszen minden rendelő fokmérője a legmagasabb szintű higiéniai követelményeknek való megfelelés. A rendkívül részletes vissza-követhetőséget biztosító rendszer egészen az egyes eszközök szintjéig képes nyilvántartani a szükséges sterilizálás megtörténtét, így garantálva az elvárt higiéniai színvonalat.

 

Piezo, ultrahangos sebészi kés

A nagyfrekvenciás késsel a csontszövet megmunkálásánál minimalizálni tudjuk a csontveszteséget a hagyományos fúrókkal végzett beavatkozásokhoz képest. Ezzel az atraumatikus eszközzel végzett szájsebészeti műtétek után a gyógyulási gyorsabb és kevesebb fájdalommal jár. Gyökércsúcs eltávolításnál (rezekció), arcüreg emeléses, valamint csontrepesztéses csontpótlásoknál, sajátcsont átültetésnél, használjuk ezt a nagy precizitású készüléket. 

 

PRF membrán, az Ön saját vérében rejlő lehetőségek tárháza

Szájsebészeti műtéteknél, csontpótlásos beavatkozásoknál számos esetben membránt kell használni. Az Ön saját véréből készített  membrán a legjobb, alkalmazásával a legtöbbször elkerülhető a szintetikus vagy az állati eredetű membrán használata. 

 

Kavo fogászati székek és kezelőegységek

A fogászati kezelőegységek legkiemelkedőbb gyártója a német KaVo cég. Nagy hangsúlyt fektet a biztonságos fogászati kezelésre és a páciens kényelmére. A beépített előfertőtlenítő rendszer csíramentesíti a páciens szájába kerülő tiszta vizet, valamint a kézidarabokba épített visszaszívás gátlókkal megakadályozza, hogy a páciens szájából kórokozó jusson a rendszerbe. Az elvezető csövekben megakadályozza a baktériumokkal teli biofilm képződését és lerakódását. Rendelőnkben a KaVo csúcskategóriás E80 és E70 készülékei vannak.

Ultramodern fogászati egységünk

Bejelentkezés

Röntgen csatolása

x