Caret

3D Fog CT Szegeden

Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2016-os esztendőt egy új röntgendiagnosztikai berendezés beüzemelésével indíthattuk. Rendelőnkben, a Dentha Fogászati és Implantológiai Centrumban a manapság elérhető legmodernebb fogászati CT készüléket állítottuk az Önök szolgálatába. A japán Morita cég méltán világhírű a fogászati képalkotó diagnosztikában. A Veraviewepocs 3D R100 CBCT (Cone Baem Computed Tomography) készülékünkkel a vizsgált területről egy 360 fokos, 3 dimenziós képet alkotunk, hogy fogorvosa a lehető legpontosabb és legrészletesebb fogászati diagnózist állíthassa fel Önnek.

Fogászati CT-t kizárólag akkor készítünk, ha az Ön fogorvosa ezt javasolja. Ebben az esetben, kérjük, hozza magával fogorvosától kapott CT beutalóját, amelyen szerepel, hogy pontosan mely fogairól és milyen kiterjedésű CBCT-t szükséges készítenünk. A CT diagnosztikai értékelését minden esetben a beküldő orvos végzi. CT beutalónkat fogorvosa innen töltheti le.

A 3D technológia előnyei

Korábban egy három dimenziós területet két dimenzióban kellett vizsgálnunk. A hagyományos, kisebb felbontású röntgenképeken azonban számos terület nem látszott.

Ahhoz, hogy bármiféle kezelést elkezdhessen, az orvosnak következtetnie, találgatnia, feltételeznie és számítgatnia kellett a két dimenziós felvétel alapján. Ezek a régi típusú röntgenfelvételek gyakran nem voltak elég érzékenyek ahhoz, hogy egy kezdődő elváltozás jeleit megmutassák.

A CBCT használatával ezek a pontatlanságok kiszűrhetők. Extrém felbontásával és alacsony sugárdózisával szinte tökéletes képet mutat az adott területről.

A CBCT képalkotás olyan nagy mennyiségű információt és hajszálpontos részleteket is feltár, amiket semmilyen 2D-s intraorális vagy panorámaröntgennel nem lehet megjeleníteni.

vissza a kérdésekhez
Fog CT felvétel

Milyen felvételek készíthetők a CT-vel?

A fog CT 3D-s felvételével az általunk választott régiót magas felbontásban, rengeteg nézőpontból vizsgálhatjuk. A 3D-képalkotás diagnosztikai hatékonyságát klinikai vizsgálatok támasztják alá. A készülékkel 6 különböző méretű állcsontfelvételt, továbbá arcüreg-, és állkapocsízületi felvételeket is készíthetünk a problémák kiterjedésének és a fogorvos javaslatának megfelelően. A Morita fog CT kiváló lehetőséget nyújt akár egyetlen fog gyökereinek vizsgálatára és az ott megbújó problémák feltérképezésére, vagy éppen a teljes fogazat és állcsont vizsgálatára lépésről lépésre, fogról fogra.

Innen tudja letölteni A4-es méretű fog CT beutalónkat

vissza a kérdésekhez

Előtérben a páciensek maximális biztonsága

A Morita cég készülékét pácienseink védelmében választottuk, mivel ez a csúcsminőségű japán gép kifejezetten alacsony sugárdózissal dolgozik, az általa alkotott kép pedig kiváló minőségű.

A rendelőnkben lévő Veraviewepocs 3D R100 a J. Morita 3D termékcsalád legújabb készüléke.

Ez a gép abban is teljesen egyedülálló, hogy a besugárzott terület korábbi cilinder formáját lecserélte egy konvex háromszögre.

Azzal, hogy a háromszög alak sokkal jobban hasonlít a természetes fogívhez, a számunkra érdektelen területeket kikerüli, amivel az átlaghoz képest 60%-kal csökkenti a besugárzást.

vissza a kérdésekhez

Minimális sugárterhelés

Tudta, hogy repülőgépes utazásai során is háttérsugárzás éri Önt? Az alábbi példák segítségével könnyen érzékelheti a sugárdózis nagyságát.

A legnagyobb, teljes alsó-felső állcsontról rendelőnkben készült fog CT-vel a szervek kisebb sugárdózist kapnak, mint egy mellkasröntgen vagy egy New York–Ázsia repülőút esetén.

A legkisebb CT kép, amelyet mindössze három fogról készítünk (40 x 40 mm), sugárdózisban kisebb, mintha két hagyományos panorámaröntgent készítenénk, és megegyezik azzal a sugármennyiséggel, amit egy 6 órás repülőúton kapnánk.

Büszkék vagyunk arra, hogy rendelőnkben, Szegeden is tudunk fog CT felvételt készíteni, és biztosak vagyunk abban, hogy e korszerű technológia segítségével még tovább emelhetjük az általunk nyújtott ellátás színvonalát, biztonságát.

vissza a kérdésekhez
fog CT szegeden-repülő

Telepítésmentes kiértékelő program

Fog CT felvételeket nem csak saját betegeinknek készítünk, hanem más fogorvosok és rendelők betegei részére is. A felvételeket CD-re írva, telepítésmentes kiértékelő programmal adjuk át.

Alábbi oktatóvideónkkal szeretnénk segítséget nyújtani a fogászati Cone Beam CT kielemzésében azoknak a fogorvosoknak, akik rendelőnkbe, a Dentha Fogászat Szegedre küldik pácienseiket a felvétel elkészítésére. 

Amennyiben további kérdése lenne, rendelőnkben megmutatjuk a telepítésmentes program használatát és minden olyan szoftver nyújtotta lehetőséget, amely segíthet a fogorvosnak, hogy minél több oldalról és szemszögből a lehető legrészletgazdagabb képet, ezáltal minél pontosabb diagnózist állíthasson fel.

Ehhez előzetes időpont-egyeztetés szükséges, amellyel kapcsolatos szándékát, kérjük, jelezze az info@fogctszeged.hu email címen. 

vissza a kérdésekhez
all-on-4

Oktatóvideó a kiértékelő programhoz

Javasoljuk, hogy a videót megtekintéskor tegye ki teljes képernyőre!

Figyelem! A rendelőnkben készült és kiexportált CT felvétel csak Windows operációs rendszeren tekinthető meg. Apple eszközön előbb a Parallels Desktop, majd a Windows telepítése után tudja megnézni a CT felvételt.

vissza a kérdésekhez

Letölthető fog CT beutaló

Ha pácienseit küldené hozzánk, innen töltheti le A4-es méretű fogászati CT beutalónkat. 

vissza a kérdésekhez
foghuzas
Bejelentkezés


Röntgen csatolása

x