Recepció, ügyelet: +36/30/206 mutasd
6721 Szeged, Osztrovszky utca 12.
1996 óta nyitva hétköznap 8:00-21:00-ig
Recepció, ügyelet: +36/30/206 mutasd
6721 Szeged, Osztrovszky utca 12.
1996 óta nyitva hétköznap 8:00-21:00-ig
Nyitva hétköznap 8:00-21:00 óráig
24 578 elégedett páciens
1996 óta az Önök szolgálatában
2018. 09. 24. - nassolás
Sokan úgy vélik, a csokoládé az egyik legártalmasabb dolog fogaink egészségére nézve. Mi azonban jó szívvel tudunk ajánlani étkezés után 1-2 szelet jó minőségű étcsokoládét.
A fogszuvasodást olyan baktériumok okozzák, amelyek cukorból savas terméket állítanak elő, ezáltal roncsolják a fogfelszínt. A csokoládé alapanyaga, a kakaóbab összetevői azonban kifejezetten jótékonyan hatnak fogaink egészségére: a kakaóbab egyrészt antibakteriális hatású, hiszen csökkenti a szájban lévő káros baktériumok szaporodását, másrészt speciális védőréteggel vonja be a fogakat, amellyel tovább erősíti a fogzománc ellenálló-képességét. A kakaóvaj megakadályozza, hogy a sav közvetlenül hasson a fogzománcra. A csokoládénál sokkal ártalmasabb egy szelet édes sütemény vagy a gyerekek másik kedvence, a cukorka.
Ha tehát csokoládéra vágyunk, egyáltalán nem szükséges megvonni magunktól, csak mindig figyeljünk arra, hogy milyen típust és minőséget választunk. Érdemes kerülni a magas cukortartalmú, töltött tejcsokoládékat, inkább minél magasabb százalékú étcsokit válasszunk! A bátrabbak nassoláshoz akár kakaóbabot is beszerezhetnek.
Az Egyesült Államokban már kakaóbab alapú fogkrémet is vásárolhatunk – erről egy másik blogbejegyzésben írtunk.