Caret

All-on-4®

Az all-on-4 eljárás

 

Mit jelent az all-on-4®?

All-on-4®: négy implantátumra készített csavaros hídpótlás.

Teljes foghiány esetén alkalmazható eljárás, ahol négy speciálisan elhelyezett implantátumra csavarosan rögzülő fogpótlást készítünk a Dentha Fogászaton. A metszőfogak helyére beültetett implantátumok párhuzamosak, a szélső implantátumok 45 fokban döntve helyezkednek el az állcsontban. Az implantátumokra speciális fejrészek kerülnek, amelyekre csavarosan rögzítjük a fogtechnikán készített, általában 12 tagú hídpótlást.

Ide kattintva megtekintheti esettanulmányunkat, amelyben bemutatjuk a Dentha fogorvosi rendelőjének egyik páciensét All-on-4® fogpótlással.

vissza a kérdésekhez

Pácienseink tapasztalatai az all-on-4 kezelésről

“2017 februárjában Dr. Benedek Gábor all-on 4 beavatkozást végzett, vagyis 4 implantátumon csavarosan rögzülő fix fogsorom van azóta.

A várakozásaimnak tökéletesen megfelel. A viselése semmilyen problémát vagy kellemetlenséget nem okozott már az elejétől fogva. Küllemre nagyon szép, enni, rágni tökéletesen tudok vele. Nagyon pozitívan változtatta meg az életemet, mert alig van különbség a saját fog és a műfogsor viselése és használata között.

Az implantáció utáni időszak nem volt túlságosan megterhelő. Az első néhány napon az étkezéssel voltak némi nehézségek, de nem volt nagyon kellemetlen. Sem a műtét közben, sem közvetlenül utána és később sem szenvedtem a fájdalomtól. Érdemes a doktor úr tanácsait megfogadni, mert nagyon hasznosak, és így a lehető legkisebb kellemetlenséggel megússza az ember. 

A módszer gyorsaságával tökéletesen elégedett vagyok. 2017 februárjában történt az implantátumok behelyezése, és 2017 júniusában a végleges fogsor is a helyére került.   

Bárkinek nagyon ajánlom ezt a módszert, mert nem jár nagy szenvedéssel, fájdalommal, és a végeredmény tökéletes. Nem elhanyagolható még az a körülmény, hogy Benedek doktor úr nagyon barátságos, igen rugalmas, és szerintem nagyon jó szakember. A kedvesség és előzékenység elmondható az asszisztens hölgyekről és a recepciósokról is.”

Ide kattintva további véleményeket olvashat az all-on-4 kezelésről.

vissza a kérdésekhez

Milyen esetekben, kiknek ajánljuk az all-on-4® eljárást?

 • fogatlan, vagy hamarosan fogatlanná váló pácienseknek 
 • teljes kivehető protézist viselő pácienseknek 
 • akiknek egy állcsontba 4-nél több implantátum behelyezése csak csontpótlás után lehetséges 
 • akik nem szeretnének csontpótlásos beavatkozást 
 • akik a magasabb költségek miatt nem tudják vállalni a nagyobb számú implantátum behelyezését 
 • akiknek túlságosan hosszú a csontpótlásos-implantációs beavatkozás 
 • vagy akik már az implantáció napján rögzített fogsorral szeretnének hazatérni

Olvassa el Dr. Benedek Gábor rendelővezetőnk tudományos cikkét az all-on-4 beavatkozásról, amely az Implantológia című szakorvosi magazinban jelent meg 2019-ben (2019 / XVI. évfolyam  1. szám, 26-30. o.).

vissza a kérdésekhez
All-on-4

Milyen előnyökkel jár Önnek az all-on-4®?

 • hosszútávú, végleges és biztonságos megoldás
   
 • újra élvezheti a rögzített koronák, pótlások előnyeit
   
 • bátran mosolyoghat, nem fog kiesni a fogsora
   
 • újra érezni fogja az ízeket, mert a pótlás nem fedi a szájpadlást, ami ebben megakadályozná
   
 • mindig stabilan áll, nem gátolja semmilyen tevékenységében
   
 • visszaadja a magabiztosságot, jobban fogja érezni magát
   
 • kényelmes a fogpótlás viselése

Ide kattintva megtekintheti a Dentha Fogászat egyik esettanulmányát, amelyben bemutatjuk egyik páciensünket All-on-4® fogpótlással.

vissza a kérdésekhez

Mikor, milyen kezelésekre számíthat?

 1. alkalom: konzultáció, állapotfelmérés, 3 dimenziós CT felvétel és kezelési terv előkészítése. Személyre szabott kezelési tervünket nem csak szóban, hanem néhány napon belül írásban is megkapja. Az Önben felmerülő kérdésekre készséggel válaszol szájsebészünk egy újabb konzultáció során.
   
 2. alkalom:
  • ha már van kivehető pótlása, akkor a Dentha Fogászat szájsebészeti műtőjében a műtéti terület érzéstelenítése után behelyezzük az implantátumokat, és azonnal átalakítjuk kivehető protézisét úgy, hogy felcsavarozhassuk a 4 implantátumra.
  • ha nincs kivehető pótlása, és / vagy kihúzásra váró fogai vannak, először elvégezzük a foghúzásokat, majd lenyomatot veszünk az ideiglenes pótláshoz, amit a fogtechnika készít. Ezt követően helyezzük be a 4 implantátumot, és az ideiglenes fogsort pedig az előzőekhez hasonlóan átalakítjuk és felcsavarozzuk.
    
 3. alkalom: implantáció után 2 nappal ellenőrzést és gyógyulást segítő lézeres kezelést végzünk.
   
 4. alkalom: implantáció után 1 héttel kiszedjük a varratokat és ellenőrizzük a műtéti területet.
   
 5. alkalom: implantáció után 4 hónappal levesszük az ideiglenes pótlást, és felhelyezzük a végleges körhidat, ami általában 12 tagból áll. Elmagyarázzuk és megmutatjuk az új fogpótlásához ajánlott szájápolást és fogtisztítást.
   
 6. alkalom: a végleges körhíd felhelyezése után 3 hónappal dentálhigiéniai ellenőrzésre várjuk.
   
 7. alkalom: az implantáció után 1 évvel dentálgiénikusi, röntgen- és szájsebészeti ellenőrzésre várjuk. Ezt követően évente legalább egy alkalommal szükséges újabb fogorvosi ellenőrző vizsgálat és fogkő-eltávolítás.

vissza a kérdésekhez
Comfour

Fájdalmas-e az all-on-4® megoldás?

Az eljárás során szájsebész szakorvosa helyi érzéstelenítővel és lézeres kezeléssel minimálisra csökkenti a fájdalmat.

Mivel all-on-4® esetén kevesebb implantátumot helyezünk be csontpótlás nélkül, a beavatkozás rövidebb lesz, és kevesebb kellemetlenséggel jár, mint egy több fázisos, csontpótlásos megoldás. Sokan már a műtét másnapján visszatérnek dolgozni.

vissza a kérdésekhez

Mennyibe kerül az all-on-4®?

Minden eset más, minden ember állapota más, ezért nem lehet előre, látatlanul pontos összeget mondani.

Ez az eljárás lényegesen költségesebb, mint egy egyszerű kivehető protézis, de sokkal kedvezőbb árú és lényegesen gyorsabb, mint egy csontpótlásos, sok implantátumos, ragasztott koronás eljárás.

Kérjük, személyre szabott árajánlatért keresse fel a Dentha Fogászat szájsebész szakorvosát, dr. Benedek Gábort. Hívjon minket konzultációs időpontért az alábbi számon: +36/30/206-9532.

Ide kattintva megtekintheti esettanulmányunkat, amelyben bemutatjuk egyik páciensünket All-on-4® fogpótlással.

vissza a kérdésekhez
all-on-4

Melyik megoldást válasszuk?

1. 8 vagy több implantátum ragasztott fogpótlással, csontpótlással vagy anélkül?

 • Csontpótlás nélkül: Ha vállalja a nagyobb költségeket, és van elég csontja négynél több implantátum behelyezésére, érdemesebb inkább a 8 vagy több implantátumos megoldást választani. Ez egy nagyon biztonságos eljárás, mivel az egyes implantátumokra kisebb egységnyi rágóerő-terhelés jut, és fogsora is hosszabb lehet (az all-on-4® esetén a 6-os, néha csak az 5-ös fogig tarthat).
 • Csontpótlással: Ha vállalja a költségeket és a csontpótlás miatt elhúzódó kezeléssorozatot, érdemes belevágni négynél több implantátumos komplex fogászati rehabilitációs eljárásba.

Minél több implantátumot ültetünk be, annál több részre osztható a fogpótlás, így probléma esetén nem szükséges az egészet eltávolítani, elég csak egy részét. Körhíd viselésekor magában a fogpótlásban és a csontban is feszülés keletkezik, mert nem tudja rugalmasan követni az állkapocsízületi mozgásokat, különösen igaz ez az alsó állcsontra. Ezért az egybefüggő fogpótlás helyett lehetőség szerint több részre osztott fogpótlást készítünk. Ha nincs elég fog és/vagy implantátum, mint például az all-on-4 esetén, akkor a fogpótlást nem lehet megosztani.

2. Vagy négy implantátum csavaros fogpótlással, csontpótlás nélkül?

 • Ha csontállománya és/vagy a kezelési költségek nem teszik lehetővé a sok implantátumos megoldást, bátran válassza a 4 implantátumos csavaros rögzítésű fix pótlást, az all-on-4® eljárást. Ez sokkal stabilabb és kényelmesebb, mint a teljes kivehető protézisé.

A 8 vagy több implantátumos ragasztott pótlásnál nem kell műínyt készíteni, míg a 4 implantátumos csavaros pótlásnak van műíny része. Az egyéni mosolyvonalat figyelembe vesszük: normál mosolygáskor nem látszik a műíny és a saját íny határa, mosolya szép és természetes lesz.

Olvassa el Dr. Benedek Gábor rendelővezetőnk tudományos cikkét az all-on-4 beavatkozásról, amely az Implantológia című szakorvosi magazinban jelent meg 2019-ben (2019 / XVI. évfolyam  1. szám, 26-30. o.).

vissza a kérdésekhez
All-on-4® / Comfour / Denti on4

Alkalmazható-e az all-on-4® az Ön számára is?

Ha állcsontja fogatlan, de költséghatékony és mégis stabil, fix fogsort szeretne, elvileg nincs akadálya az all-on-4® eljárásnak. Erről azonban csak a kezelőorvosával történő konzultációt követően bizonyosodhat meg.

Ha érdeklődik az all-on-4® iránt, javasoljuk, hogy kérjen időpontot a Dentha Fogászat rendelőjébe, dr. Benedek Gábor mesterfokozatú szájsebészhez.

A konzultáció során fog CT készül Önről, amelyet Benedek doktor kiértékel, és ha az eljárás lehetséges az Ön számára, írásos, személyre szabott kezelési tervet küldünk.

vissza a kérdésekhez

Milyen implantátumot kapok?

Rendelőnkben a svájci-svéd Nobel implantátumokat használjuk. A gyártó kifejlesztette az all-on-4® eljáráshoz szükséges implantátum családot és azok kiegészítő alkatrészeit. A cég nagy múltra tekint vissza, megbízható és kiváló minőséget képvisel.

Valamennyi implantátum titánból készül, azonban az anyaghibából eredő törésre, implantátumvesztésre a Nobel élethosszig tartó garanciát vállal. Több évtizedes tapasztalatunk alapján anyaghiba miatti implantátumtörés szinte nem fordul elő. Az implantátum anyagára vonatkozó garancia azonban nem azonos a bennmaradására vonatkozó garanciával.

A páciens állapotában bekövetkezhetnek olyan változások, kialakulhatnak olyan betegségek, vagy elrendelhetik olyan gyógyszerek szedését, amelyek az implantátum elvesztéséhez vezethetnek. Erre garancia sajnos nem adható. Ha a páciens nem dohányzik, nincs kezeletlen cukorbetegsége vagy egyéb krónikus betegsége, a szájhigiéniája kiváló, rendszeresen jár fogkő-eltávolításra és fogorvosi ellenőrzésre, a behelyezett implantátumok több évtizedig is kiválóan tartanak.

vissza a kérdésekhez
all-on-4

Milyen utógondozást igényel a 4 implantátumon rögzülő csavaros hídpótlás?

Szájsebész szakorvosunk és dentálhigiénikusunk megtanítja Önt a fogsor gondozására. A mindennapos alapos, többszöri fogmosás alappillére az utógondozásnak.

A pótlás műíny része és a saját íny között van egy nagyon keskeny rés, amit egy pamutból készült szalag oda-vissza húzogatásával Ön is tisztítani tud.

Az évenkénti fogkő-eltávolítás és szakorvosi kontroll szintén elengedhetetlen. Ilyenkor a fogsort lecsavarozzuk a négy implantátumról, professzionálisan megtisztítjuk, és visszahelyezzük. A csavarokat töméssel fedjük el.

Olvassa el Dr. Benedek Gábor rendelővezetőnk tudományos cikkét az all-on-4 beavatkozásról, amely az Implantológia című szakorvosi magazinban jelent meg 2019-ben (2019 / XVI. évfolyam  1. szám, 26-30. o.).

vissza a kérdésekhez
All-on-4 tisztítás

Miben különbözik egy ragasztott pótlás és egy csavaros pótlás?

A ragasztott pótlás sérülés nélkül nem szedhető le.

Több saját fogra és/vagy több implantátumra általában ragasztott pótlást tervezünk/ajánlunk. A fogtechnikán készített koronákból és/vagy hidakból álló pótlást végleges ragasztóval az előkészített fogakra, implantátumokra ragasztjuk.

Törekszünk arra, hogy minél kisebb egységekből álljon a pótlás, lehetőség szerint önálló koronákból. Így ha az alatta lévő foggal vagy implantátummal probléma adódik, elegendő egyetlen koronát vagy kisebb egységet levenni.

Ha költségcsökkentés miatt nem kéri az implantátumot, és többszörös foghiányt kell áthidalni, a hiány előtt és mögött akár több saját fogat is le kell csiszolni, hogy kellő stabilitást érjünk el. Egy ilyen egybefüggő hosszú pótlást probléma esetén, több helyen átvágva, roncsolással lehet leszedni.

Csavaros pótlás kizárólag implantátumokra készíthető. Ilyenkor más típusú, úgynevezett csavaros fejrészt használunk. A csavaroknál a korona rágófelszíni részét kivágjuk, ezen keresztül rögzítjük a pótlást az implantátumokhoz, majd a csavart fogszínű töméssel fedjük.

vissza a kérdésekhez

A legjobb esztétikai és rágófunkció a lehető leggyorsabban

Ide kattintva elolvashatja Dr. Benedek Gábor rendelővezetőnk tudományos cikkét az all-on-4 beavatkozásról, amely az Implantológia című szakorvosi magazinban jelent meg 2019-ben (2019 / XVI. évfolyam  1. szám, 26-30. o.).

vissza a kérdésekhez
Bejelentkezés

Röntgen csatolása

x