Caret

Nassolás helyett: fogyasszon két szelet csokit étkezés után!

2018. 09. 24. - nassolás

Sokan úgy vélik, a csokoládé az egyik legártalmasabb dolog fogaink egészségére nézve. Mi azonban jó szívvel tudunk ajánlani étkezés után 1-2 szelet jó minőségű étcsokoládét.

A fogszuvasodást olyan baktériumok okozzák, amelyek cukorból savas terméket állítanak elő, ezáltal roncsolják a fogfelszínt. A csokoládé alapanyaga, a kakaóbab összetevői azonban kifejezetten jótékonyan hatnak fogaink egészségére: a kakaóbab egyrészt antibakteriális hatású, hiszen csökkenti a szájban lévő káros baktériumok szaporodását, másrészt speciális védőréteggel vonja be a fogakat, amellyel tovább erősíti a fogzománc ellenálló-képességét. A kakaóvaj megakadályozza, hogy a sav közvetlenül hasson a fogzománcra. A csokoládénál sokkal ártalmasabb egy szelet édes sütemény vagy a gyerekek másik kedvence, a cukorka.

Ha tehát csokoládéra vágyunk, egyáltalán nem szükséges megvonni magunktól, csak mindig figyeljünk arra, hogy milyen típust és minőséget választunk. Érdemes kerülni a magas cukortartalmú, töltött tejcsokoládékat, inkább minél magasabb százalékú étcsokit válasszunk! A bátrabbak nassoláshoz akár kakaóbabot is beszerezhetnek.

Az Egyesült Államokban már kakaóbab alapú fogkrémet is vásárolhatunk – erről egy másik blogbejegyzésben írtunk.

Bejelentkezés


Röntgen csatolása





Bejelentkezés


Röntgen csatolása





x